STICHTING VOOR TALENTVOLLE JONGEREN

Kwaliteitsonderwijs is niet voor iedereen toegankelijk. I AM Foundation streeft ernaar om zoveel mogelijk beurzen beschikbaar te stellen aan gemotiveerde en ondernemende jongeren die dolgraag willen starten met onderwijs dat bijdraagt aan hun toekomst.

Voor het studiejaar 2020/2021 wil I AM Foundation minimaal €100.000 werven om zo veel mogelijk studenten te voorzien van een passende studiebeurs. Deze doelstelling is onderdeel van een groeidoelstelling om voor de komende jaren hoogstaand onderwijs, gericht op ondernemerschap, steeds toegankelijker maken.

SAMENWERKING MET MBO ONDERNEMERSOPLEIDING I AM COLLEGE

I AM Foundation selecteert zelf de onderwijsinstellingen die zij ondersteunt op basis van vastgestelde kwaliteitscriteria. I AM Foundation heeft I AM College geselecteerd als eerste MBO opleiding om mee samen te werken.

I AM College is een vierjarige MBO-4 bol-opleiding waar talentvolle jongeren zich ontwikkelen tot krachtige ondernemende persoonlijkheden, die als ondernemer vormgeven aan hun toekomst en waarde creëren voor zowel zichzelf en hun omgeving.

Als particuliere opleiding heeft I AM College de vrijheid om het curriculum zelf in te richten en daarbij de keuzes te maken die belangrijk zijn voor een optimale ontwikkeling van haar studenten. De opleiding verzorgt gepersonaliseerd onderwijs met intensieve begeleiding. Het collegegeld van deze particuliere vakschool bedraagt €12.000 per jaar.

Voor meer informatie: www.iamcollege.nl

HOE IS EEN BEURS OPGEBOUWD

Samen met de student en ouders wordt onderzocht wat de financiële situatie is. Er wordt gezamenlijk bepaald hoe hoog de maximale eigen bijdrage aan het collegegeld kan zijn. Voor het restant dat niet door de student en/of haar ouders gefinancierd kan worden, biedt I AM Foundation een passende studiebeurs aan.

De beurs is opgebouwd uit 2 componenten:

De prestatiebeurs wordt omgezet in een gift wanneer de student de opleiding succesvol heeft afgerond.

Het startkapitaal is een lening die wordt gezien als een vroege investering van de student in zijn of haar toekomstige bedrijf. De renteloze terugbetaling van deze lening zal in overeenstemming zijn met de financiële situatie van de afgestudeerde student. De gelden die terugbetaald worden aan de foundation worden volledig gebruikt voor het uitgeven van nieuwe studiebeurzen.

Welke studenten komen in aanmerking?

De beurzen zijn bedoeld voor zeer gemotiveerde studenten die op geen enkele andere manier in staat zijn het collegegeld onderwijsinstellingen te financieren.

WAAROM BIJDRAGEN AAN I AM FOUNDATION

Door bij te dragen aan de I AM Foundation biedt u jongeren dé kans om zichzelf optimaal te ontwikkelen tot zelfbewuste jonge ondernemers die vol vertrouwen hun toekomst tegemoet gaan. Bovenop deze sociale impact organiseert I AM Foundation een paar symbolische ROI’s:

Community

U wordt onderdeel van de I AM Foundation Community, netwerk en kruisbestuiving tussen ondernemers.

UITNODIGING FOUNDATION DAY

Jaarlijkse clinic en netwerkborrel met donateurs en beursstudenten.

Denktank

U krijgt toegang tot huidige studenten en (in de toekomst) alumni

Exposure

Uw bedrijf wordt toegevoegd aan ‘The Wall’ of donateurs

I AM Foundation - Hoogstaand MBO Onderwijs Voor Iedereen

DONEREN

Met uw bijdrage maakt u het verschil in het leven van gemotiveerde talentvolle jongeren. Gemiddeld bedraagt de studiebeurs €6.500 per jaar / €26.000 voor volledige duur van de opleiding.

Startup

1/4
6.500
  • hiermee is 1 student één jaar verzekerd van een studiebeurs

Scale up

1/2
13.000
  • hiermee kan 1 student zijn halve opleiding financieren

IPO

1/1
26.000
  • een volledige studiebeurs voor de gehele duur van de opleiding

Buiten deze voorbeelden zijn natuurlijk alle donaties meer dan welkom en zijn we dankbaar voor de steun die we kunnen ontvangen.

GOED OM TE WETEN

Alle giften worden 100% aangewend voor de realisatie van de studiebeurzen.

Beursstudenten studeren tegen kostprijs, de onderwijsinstelling maakt geen winst op de beursstudenten.

Het bestuur van I AM Foundation werkt op vrijwillige basis.

I AM Foundation heeft de ANBI-status, waardoor giften onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn.

Ik wil de I AM Foundation steunen

Fantastisch dat u samen met ons wilt bouwen aan een ondernemende toekomst. U kunt bijdragen door contact op te nemen via [email protected] of door uw gegevens achter te laten, wij nemen dan snel contact met u op.

Bestuur

I AM Foundation is een onafhankelijke organisatie, het kwalitatieve bestuur wordt gevormd door:

Eduard de HaanVoorzitter

Ondernemer en investeerder

Robert LückenSecretaris

Olympisch topsporter

Paul BuskermolenPenningmeester

Ondernemer en financieel specialist